Digital Electronics

Suggesties en trucs van Android RAM -management

Posted On
Posted By xbzgz

In dit artikel nemen we niet alleen een samenvatting over Android RAM -management, maar zullen ook suggesties en ideeën bieden met behulp van RAM op uw Android zelf.

Voor computer- en smartphone -enthousiastelingen impliceert veel meer fysiek geheugen (RAM = Random Access Memory) hogere prestaties en een betere responsiviteit van het apparaat. RAM -capaciteit en type behoren tot de eerste dingen waar we naar kijken wanneer we proberen het beste apparaat te kiezen om te kopen. De waarheid is dat alles wat de RAM -capaciteit van een apparaat is zonder het juiste RAM -beheer door het besturingssysteem, het geheugen zal vrij snel onvoldoende worden.

Android is een besturingssysteem dat op verschillende apparaten kan worden uitgevoerd, met een variërende fysieke geheugencapaciteit. Met behulp van de Linux -kernel in zijn internals volgt het het Unix -gezichtspunt dat volledig gratis RAM RAM wordt verspild. In plaats van RAM vrij te houden, probeert het veel gebruikte gegevens en apps in RAM te bewaren, zodat ze snel kunnen worden opgehaald wanneer dat nodig is. In dit artikel zullen we proberen enkele suggesties te geven voor het aanpassen van het RAM -management van uw Android om er het beste uit te halen.

Android RAM -management tips

Stem Android Low Memory Killer af

Aangezien Android meestal RAM zeer bezet houdt, heeft het een hulpmiddel nodig dat geheugen vrijmaakt wanneer dat nodig is. Deze tool is een laag geheugenmoordenaar en in het algemeen doodt het processen met betrekking tot hun prioriteit (laagste eerst), totdat er voldoende ruimte is vrijgelaten. Low Memory Killer is een kernel-space-tool en het algoritme is configureerbaar. Je kunt veel meer leren over het afstemmen van Android Low Memory Killer in de tutorial die ik enige tijd geleden heb geschreven.

Verander de extra_free_kbytes kernel

Dit is een kernelafkering die beïnvloedt hoeveel RAM opzettelijk leeg wordt achtergelaten door kernel op elk moment. Google-ingenieurs introduceerden het in Android-kernels voornamelijk om de prestaties van realtime taken te verbeteren. Het zorgt ervoor dat de lage geheugenmoordenaar in werking trekt en RAM eerder opruimt. Met extra volledig vrij gratis geheugen altijd beschikbaar, kan de kernel elk gevraagd geheugen sneller toewijzen en apparaatvertragingen vermijden in situaties van hoge belasting.

Lees volgende
Tweak Kernel’s taakplanner om de prestaties op Android te vergroten [Deel 2]

Android Activity Manager berekent en stelt een waarde in voor extra_free_kbytes instelbaar op basis van de schermgrootte op apparaat opstarten. U kunt echter altijd de waarde ervan wijzigen, afhankelijk van uw behoeften. U kunt de extra_free_kbytes kernel afstembaar onder/proc/sys/vm/extra_free_kbytes vinden. Het instellen op 0 zal het mechanisme volledig uitschakelen. Als de waarde te laag is, zal het veel meer RAM beschikbaar maken voor processen, maar kan het vertraging veroorzaken bij taken met lage latentie (bijvoorbeeld muziek of video-afspelen en gamen). Het instellen van de waarde te hoog zal de lage geheugenmoordenaar veel vaker schoppen, waardoor de CPU bezig blijft en het batterijverbruik verbetert.

Om de waarde extra_free_kbytes te wijzigen, kunt u een terminal -app gebruiken (met rootprivileges) en de volgende opdracht invoeren:

echo -waarde>/proc/sys/vm/extra_free_kbytes
waarde vervangen door een waarde in KB (bijvoorbeeld 1024). U kunt ook een kernel -afstemming -app zoals kernel adiutor gebruiken om deze en andere kernelparameters aan te passen.

Stem de kunst van de kunst af

Android -apps zijn gecodeerd in Java of Kotlin. Ze worden uitgevoerd met behulp van een tool die bekend staat als Virtual Machine (VM). De VM van Android is kunst van Android Lollipop. Kunst wijst een speciaal fix-sized gebied van RAM voor elke app, de heap toe. Dit is het totale geheugen dat beschikbaar is voor de app. Wanneer de app in een situatie uit de geheugen komt, loopt de afvalcollector. Deze tool verzamelt en bevrijdt geheugen waarnaar de app niet meer in de heap wordt verwezen. Dit maakt ruimte voor het opslaan van nieuwe gegevens door de app. Garbage -verzameling is echter een atoombewerking, wat betekent dat de app blokkeert totdat de afvalinzameling is voltooid. Als het te lang duurt voordat het is afgerond, kan de app een aanzienlijke vertraging lijden. Er zijn twee configuratie -opties voor de grootte van de kunsthoop en u kunt ze aanpassen door het build.prop -bestand te bewerken:

dalvik.vm.heapsize voor grote apps. Grote apps zijn die met ‘Android: Largheap’ in hun manifest

dalvik.vm.HeapGrowthLimit voor normale apps

Over het algemeen zal het verbeteren van de kunsthoopgrootte veel meer RAM toewijzen aan elke app, waardoor de verzameling van vuilnisbakken minder typisch kan inzetten en apps sneller kunnen draaien. Dit houdt echter ook in dat minder apps tegelijkertijd kunnen worden uitgevoerd, omdat het totale apparaat RAM gemakkelijker op kan lopen. Vergeet niet mijn uitgebreide tutorial te lezen over het afstemmen van de kunsthoopmaat op Android -apparaten.

Swap en zram

Linux biedt een grote verscheidenheid aan services voor apparaten met een laag geheugen. Veel opmerkelijke onder hen zijn swap en zram. Met SWAP kan het gebruik van onderdelen of hele opslagapparaten als virtueel geheugen het totale systeemgeheugen uitbreiden (Total Memory = Virtual Memory + RAM).

Bovendien is ZRAM (ram -ram) een gecomprimeerde swapruimte die in RAM leeft. Het idee is dat delen van RAM die de neiging hebben statisch te blijven, kunnen worden gecomprimeerd voordat ze opslaan, zodat hun uiteindelijke grootte kleiner is. Zodra ze nodig zijn door het besturingssysteem, kunnen zenull

Related Post

leave a Comment