Digital Electronics

Supersonic Projectiel overschrijdt ingenieurs Dreams: The Supersonic Trebuchet

Posted On
Posted By xbzgz

Heb je ooit gezeten en dacht: “Ik vraag me af of een Trebuchet een projectiel op supersonische snelheden kan lanceren?” We hebben ook geen. Dat is wat ‘David Eade] van de rest van ons scheidt. Hij stelde niet alleen de vraag, hij antwoordde het! evenals hij documenteerde de hele gebouwen in een YouTube-video die je onder de pauze kunt zien.

De Trebuchet is een type katapult dat populair was voor gebruik als een Siege-engine voordat Gunpowder iets werd. Trebukets gebruiken een lange arm om projectielen verder te werpen dan conventionele katapulten. De focus is meestal op het verbeteren van werpafstand voor de grootte van het projectiel of vice versa. Maar je bent natuurlijk hier om te lezen over het andere ding dat Tebuchets voor: snelheid kan worden gebruikt.

Hoe snel is snel? Wat dacht je van een zweep-kraken, Sonic-Booming-snelheid van meer dan 450 meter per seconde! Hoe doede hij het? Meestal hout en rubber met sommige metalen bits gegooid voor de veiligheid. [David] ‘s video bespreekt volledig alle engineering die in zijn trebuchet ging, evenals het is veel minder dan je zou denken. Er is een zeer bevredigende montage van Full Power Trebuchet-lanceringen die het hoorbaar duidelijk maken dat het projectiel wordt gegooid, het gaat goed met de snelheid van het geluid, met een rapport dat behoorlijk vergelijkbaar is met die van een klein geweer.

[David] ‘s Uitstekende projecten en presentatie maakt het duidelijk dat alles wat men moet doen om een ​​supersonische Trebuchet te bouwen is om te proberen. Wees voorzichtig, evenals weergave waar je dat ding neerschiet voordat je iemands oogje doet, oké?

Spreken over dingen die onverwacht snel kunnen gaan, bekijk deze unpowered RC-zweefvliegtuigen die de snelheid van het geluid slechts de voeten van de grond zijn. evenals dankzij [Keith] voor de geweldige tip!

Related Post

leave a Comment