MB LED is de volgende generatie LED-videoblokpuzzels

Posted On
Posted By xbzgz

Meet mbling, een set interactieve 8 × 8 LED-tegels. Zet ze naast elkaar en ze zullen zichzelf oriënteren in een videoscherm dat de som van de onderdelen is. Als dit bekend klinkt, is het omdat we het concept eerder in het Glip-project hebben gezien. [Guillaume] vertelt ons dat MB LED de nieuwe versie van GLIP is en van wat we hebben gezien, hebben ze veel vooruitgang geboekt.

De hardware is goed ontworpen. Een PCB host de STM32-microcontroller en een paar pincodes die de RGB LED-matrixmodule ontvangen. Een paar AA-batterijhouders vormen de benen voor het apparaat. Elk heeft infraroodontvanger / emitterparen op elk van de vier randen en peilt voortdurend voor zijn buren.

Wat echt indruk maakt, is de algoritmen die ze gebruiken voor communicatie. Freertos loopt op de armverwerkers en er is een reeks berichten ontwikkeld die de blokken in staat stellen een leider te kiezen en de opdrachten via het gedistribueerde systeem te volgen. Bekijk meer over die algoritmen op de hierboven gekoppelde pagina en ga met ons mee na de pauze om de demo-video te bekijken.

leave a Comment